JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
22.04.2025 - 25.04.2025
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Zmiany |
22.04.2025 Wtorek |
Płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo, masło, miód naturalny, herbata owocowa Owoc Alergeny: 1, 6 |
Rosół koperkowa z ryżem 250g, naleśniki z serem i dżemem 150g, kompot śliwkowo-jabłkowy 200g Alergeny: 1, 2, 6 |
Banan
Alergeny: - |
|
23.04.2025 Środa |
Pieczywo, masło, szynka drobiowa, sałata zielona, pomidor, kakao / herbata z cytryną Owoc
Alergeny: 1, 6 |
Zupa grysikowa 250g, ryba smażona 60g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy 200g Alergeny: 1, 2, 3, 6 |
Kisiel z owocami, pałeczki ptysiowe Alergeny: 1, 2, 6 |
|
24.04.2025 Czwartek |
Zupa mleczna z makaronem, pieczywo, masło, szynka wieprzowa, ogórek zielony, herbata z cytryną Marchewka
Alergeny: 1, 2, 6 |
Zupa ogórkowa z ryżem 250g, gulasz wieprzowy 60g, kasza jęczmienna z soczewicą 150g, buraczki ćwikłowe 60g, kompot wieloowocowy 200g Alergeny: 1, 6 |
Deser mleczny Alergeny: 6 |
|
25.04.2025 Piątek |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami, pieczywo, masło, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa Owoc
Alergeny: 1, 6 |
Zupa pomidorowa z makaronem 250g, jajko w sosie chrzanowym 60g, ziemniaki 150g, surówka z marchwi i jabłek 60g, kompot wieloowocowy 200g Alergeny: 1, 2, 6 |
Soczek owocowy, herbatniki
Alergeny: 1, 6
|
|
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Orzechy
8. Seler i produkty pochodne
JADŁOSPIS SZKOŁA PODSTAWOWA
23.04.2025 – środa
Zupa grysikowa (250g) 118 kcal.
(porcje drobiowe, marchew, pietruszka, por, seler, cebula, sól, pieprz, zielona pietruszka, kasza manna).
Ryba smażona (150g) 181 kcal.
(filet rybny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, przyprawy do ryb).
Ziemniaki (200g) 150 kcal.
Surówka z kapusty kiszonej (100g) 62 kcal.
(kapusta kiszona, marchew, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier).
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 3, 6
24.04.2025 – czwartek
Zupa ogórkowa z ryżem (250g) 119 kcal.
(porcje drobiowe, przecier ogórkowy, marchew, pietruszka, por, cebula, śmietana 18%, masło, mąka pszenna, sól, pieprz, ryż, natka pietruszki)
Gulasz wieprzowy (150g) 331 kcal.
(szynka wieprzowa, cebula, czosnek, mąka pszenna, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, mieszanka przypraw).
Kasza jęczmienna z soczewicą (200g) 221 kcal.
Buraczki ćwikłowe (100g) 61 kcal.
Kompot śliwkowo-jabłkowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 6
25.04.2025 – piątek
Zupa pomidorowa z makaronem (250g) 136 kcal.
(porcje drobiowe, marchew, pietruszka, por, cebula, mąka pszenna, sól, pieprz, makaron, natka pietruszki)
Jajko w sosie chrzanowym (150g) 198 kcal.
(jajko, mąka pszenna, chrzan, cebula, masło, śmietana, sól, pieprz).
Ziemniaki (200g) 150 kcal.
Surówka z marchwi i jabłek (100g) 28 kcal.
(marchew, jabłko, olej).
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 6
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Orzechy
8. Seler i produkty pochodne