JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
20.03.2023 - 24.03.2023
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Zmiany |
20.03.2023 Poniedziałek |
Pieczywo, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona, kakao z mlekiem / herbata z cytryną Owoc
Alergeny: 1, 6 |
Kapuśniak z ziemniakami 250g, pieczywo 20g, makaron z serem 150g, kompot wieloowocowy 200g Alergeny: 1, 2, 6 |
Chrupki ryżowe
Alergeny: -
|
|
21.03.2023 Wtorek |
Płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo, dżem truskawkowy, herbata owocowa Owoc Alergeny: 1, 6 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami 250g, gulasz z kaszą jęczmienną 150g, buraczki ćwikłowe 60g, kompot śliwkowo-jabłkowy 200g Alergeny: 1, 6 |
Budyń śmietankowy
Alergeny: 1, 6
|
|
22.03.2023 Środa |
Pieczywo, masło, kornetki na gorąco, ketchup, sałata zielona, herbata z cytryną Marchewka
Alergeny: 1, 6 |
Zupa pomidorowa z ryżem 250g, buchty drożdżowe z nadzieniem owocowym i sosem czekoladowym 150g, kompot wieloowocowy 200g Alergeny: 1, 2, 6 |
Jogurt z owocami
Alergeny: 1, 6
|
|
23.03.2023 Czwartek |
Zupa mleczna z makaronem, pieczywo, masło, szynka wieprzowa, herbata owocowa Owoc
Alergeny: 1, 2, 6 |
Zupa krupnik 250g, nuggetsy drobiowe 60g, ziemniaki 150g, sałatka szwedzka z kapustą pekińską 60g, kompot wieloowocowy 200g Alergeny: 1, 2, 6 |
Soczek „Vitamini”, herbatniki
Alergeny: 1, 2, 6 |
|
24.03.2023 Piątek |
Pieczywo, masło, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, kakao / herbata z cytryną Owoc
Alergeny: 1, 6 |
Zupa fasolowa z makaronem 250g, ryba po grecku 60g, ziemniaki 150g, ogórki kiszone 60g, kompot wieloowocowy 200g
Alergeny: 1, 2, 3, 6 |
Batonik wielozbożowy
Alergeny: 1, 6
|
|
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Orzechy
8. Seler i produkty pochodne
JADŁOSPIS SZKOŁA PODSTAWOWA
20.03.2023 – poniedziałek
Kapuśniak z ziemniakami (250g) 152 kcal, pieczywo (40g) 88 kcal.
(kości wędzone wieprzowe, kapusta kiszona, marchew, pietruszka, cebula, koncentrat pomidorowy, ziemniaki, kiełbasa zwyczajna, sól, pieprz, kminek,).
Makaron z serem (250g) 276 kcal.
(makaron włoski, twaróg półtłusty, masło, olej, sól)
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
(śliwki, porzeczka czarna, wiśnie).
Alergeny: 1, 2, 6
21.03.2023 – wtorek
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250g) 119 kcal.
(porcje drobiowe, przecier ogórkowy, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, cebula, śmietana 18%, masło, mąka pszenna, sól, pieprz, natka pietruszki)
Gulasz wieprzowy (150g) 331 kcal.
(szynka wieprzowa, cebula, czosnek, mąka pszenna, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, mieszanka przypraw).
Kasza jęczmienna (200g) 221 kcal.
Buraczki ćwikłowe (150g) 61 kcal.
Kompot śliwkowo-jabłkowy (200g) 124 kcal.
(śliwki, porzeczka czarna, wiśnie, jabłka).
Alergeny: 1, 6
22.03.2023 – środa
Zupa pomidorowa z ryżem (250g) 136 kcal.
(porcje drobiowe, marchew, pietruszka, por, cebula, mąka pszenna, sól, pieprz, śmietana, ryż, natka pietruszki)
Buchty drożdżowe z nadzieniem owocowym i polewą czekoladową (200g) 389 kcal.
(mąka, mleko, jaja, drożdże, cukier, olej, owoce, polewa czekoladowa).
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 6
23.03.2023 – czwartek
Zupa krupnik (250g) 112 kcal.
(kości wieprzowe, marchew, pietruszka, por, pieczarki, cebula, fasola szparagowa, kasza jęczmienna, śmietana 18%, sól, pieprz, natka pietruszki).
Nuggetsy drobiowe (100g) 242 kcal.
Ziemniaki (200g) 150 kcal.
Sałatka szwedzka z kapustą pekińską (100g) 36 kcal.
(kapusta pekińska, marchewka, jabłko, majonez, musztarda. śmietana).
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 6
24.03.2023 – piątek
Zupa fasolowa z makaronem (250g) 153 kcal.
(kości wieprzowe, fasola, marchew, pietruszka, cebula, seler, śmietana 18%, mąka pszenna, makaron, warzywa suszone, sól, pieprz, natka selera)
Ryba po grecku (150g) 214 kcal.
(filet miruna, mąka pszenna, marchew, pietruszka, cebula, masło, sól, pieprz, olej, przyprawy do ryb).
Ziemniaki (200g) 150 kcal.
Ogórki kiszone (50g) 6 kcal.
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 3, 6Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Orzechy
8. Seler i produkty pochodne
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Orzechy
8. Seler i produkty pochodne