JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
22-26.04.2024
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Zmiany |
22.04.2024 Poniedziałek |
Pieczywo, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony,sałata, kakao / herbata z cytryną Marchewka
Alergeny: 1, 6 |
Żurek z jajkiem i kiełbasą 250g, pieczywo 20g, makaron z serem 150g, kompot wieloowocowy 200g
Alergeny: 1, 2, 6 |
Mus owocowy
Alergeny: - |
|
23.04.2024 Wtorek |
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo, masło, ser żółty, pomidor, herbata owocowa Owoc
Alergeny: 1, 6 |
Zupa pieczarkowa z makaronem 250g, filet drobiowy z warzywami 60g, ryż na sypko 150g, surówka z białej kapusty 60g, kompot wieloowocowy 200g Alergeny: 1, 2, 6 |
Galaretka z owocami, wafle ryżowe
Alergeny: - |
|
24.04.2024 Środa |
Pieczywo, masło, szynka wieprzowa, sałata, papryka, kakao / herbata z cytryną Owoc Alergeny: 1, 6 |
Zupa krupnik 250g, kotlet mielony 60g, ziemniaki 150g, ogórek kiszony 60g, kompot śliwkowo-jabłkowy 200g Alergeny: 1, 2, 6 |
Deser mleczny
Alergeny: 6
|
|
25.04.2024 Czwartek |
Zupa mleczna z kaszą manną, pieczywo, masło, miód naturalny, herbata owocowa Owoc
Alergeny: 1, 6 |
Zupa szczawiowa z jajkiem 250g, pierogi leniwe z masłem Alergeny: 1, 2, 6 |
Ciasteczka wielozbożowe
Alergeny: -
|
|
26.04.2024 Piątek |
Pieczywo, masło, pasta twarogowa z tuńczykiem, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa z mlekiem / herbata z cytryną Owoc Alergeny: 1, 3, 6 |
Zupa fasolowa z makaronem 250g, ryba w sosie koperkowym 60g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty 200g Alergeny: 1, 2, 3, 6 |
Chrupki bananowe
Alergeny: -
|
|
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Orzechy
8. Seler i produkty pochodne
JADŁOSPIS SZKOŁA PODSTAWOWA
22.04.2024 – poniedziałek
Żurek z jajkiem i kiełbasą (250g) 193 kcal, pieczywo (20g) 44 kcal.
(zakwas żurku, jajka, kiełbasa zwyczajna, czosnek, śmietana 18%, mąka pszenna, sól, pieprz, majeranek)
Makaron z serem (250g) 276 kcal.
(makaron włoski, twaróg półtłusty, masło, olej, sól)
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 6
23.04.2024 – wtorek
Zupa pieczarkowa z makaronem (250g) 121 kcal.
(porcje rosołowe, marchew, pietruszka, pieczarki, por, fasolka szparagowa, śmietana 18%, mąka pszenna, warzywa suszone, sól, pieprz, natka selera)
Filet z kurczaka z warzywami (150g) 153 kcal.
(filet drobiowy, cebula, marchew, brokuł, kalafior, masło, śmietana 18%, sól, pieprz, mieszanka przypraw).
Ryż na sypko (200g) 333 kcal.
Surówka z białej kapusty (100g) 36 kcal.
(kapusta biała, marchewka, jabłko, majonez, musztarda. śmietana).
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 6
24.04.2024 – środa
Zupa krupnik (250g) 108 kcal.
(kości wieprzowe, marchew, pietruszka, por, pieczarki, cebula, fasola szparagowa, kasza jęczmienna, śmietana 18%, sól, pieprz, natka pietruszki).
Kotlet mielony (100g) 225 kcal.
(szynka wieprzowa, jaja, bułka tarta, bułka pszenna, cebula, czosnek, kasza manna, sól, pieprz).
Ziemniaki (200g) 150 kcal.
Ogórek kiszony (50g) 6 kcal.
Kompot śliwkowo-jabłkowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 6
25.04.2024 – czwartek
Zupa szczawiowa z jajkiem (250g) 175 kcal.
(porcje drobiowe, szczaw, marchew, pietruszka, por, cebula, śmietana 18%, jajko, sól, pieprz, natka pietruszki)
Pierogi leniwe z masłem i słonecznikiem (150g) 439 kcal.
Surówka z marchwi i jabłek (100g) 28 kcal.
(marchew, jabłko, olej).
Kompot śliwkowo-jabłkowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 6
26.04.2024 – piątek
Zupa fasolowa z makaronem (250g) 153 kcal.
(kości wieprzowe, fasola, marchew, pietruszka, cebula, seler, śmietana 18%, mąka pszenna, makaron, warzywa suszone, sól, pieprz, natka selera)
Ryba w sosie koperkowym (150g) 214 kcal.
(filet miruna, mąka pszenna, koperek, cebula, masło, śmietana, sól, pieprz, olej, przyprawy do ryb).
Ziemniaki (200g) 150 kcal.
Surówka z kiszonej kapusty (100g) 62 kcal.
(kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłka, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier).
Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.
Alergeny: 1, 2, 3, 6
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Orzechy
8. Seler i produkty pochodne