Zespół Szkolno-Przedszkolny

 JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

22.04.2025 - 25.04.2025 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Zmiany

22.04.2025 Wtorek

Płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo, masło, miód naturalny, herbata owocowa

Owoc

 Alergeny: 1, 6

Rosół koperkowa z ryżem 250g, naleśniki z serem i dżemem 150g, kompot śliwkowo-jabłkowy 200g

Alergeny: 1, 2, 6

Banan

 

Alergeny: -

 

23.04.2025 Środa

Pieczywo, masło, szynka drobiowa, sałata zielona, pomidor, kakao / herbata z cytryną

Owoc

 

Alergeny: 1, 6

Zupa grysikowa 250g, ryba smażona 60g, ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy 200g

Alergeny: 1, 2, 3, 6

Kisiel z owocami, pałeczki ptysiowe

Alergeny: 1, 2, 6

 

24.04.2025 Czwartek

Zupa mleczna z makaronem, pieczywo, masło, szynka wieprzowa, ogórek zielony, herbata z cytryną

Marchewka

 

Alergeny: 1, 2, 6

Zupa ogórkowa z ryżem 250g, gulasz wieprzowy 60g, kasza jęczmienna z soczewicą 150g, buraczki ćwikłowe 60g, kompot wieloowocowy 200g

 Alergeny: 1, 6

Deser mleczny

 Alergeny: 6

 

25.04.2025 Piątek

Zupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami, pieczywo, masło, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa

Owoc

 

Alergeny: 1, 6

Zupa pomidorowa z makaronem 250g, jajko w sosie chrzanowym 60g, ziemniaki 150g, surówka z marchwi i jabłek 60g, kompot wieloowocowy 200g

 Alergeny: 1, 2, 6

Soczek owocowy, herbatniki

 

 Alergeny: 1, 6

 

 

 

 Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne

7. Orzechy 

8. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS SZKOŁA PODSTAWOWA 

 23.04.2025 – środa

Zupa grysikowa (250g) 118 kcal.

(porcje drobiowe, marchew, pietruszka, por, seler, cebula, sól, pieprz, zielona pietruszka, kasza manna).

Ryba smażona (150g) 181 kcal.

(filet rybny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, przyprawy do ryb).

Ziemniaki (200g) 150 kcal.

Surówka z kapusty kiszonej (100g) 62 kcal.

(kapusta kiszona, marchew, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier).

Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 2, 3, 6

 

24.04.2025 – czwartek

Zupa ogórkowa z ryżem (250g) 119 kcal.

(porcje drobiowe, przecier ogórkowy, marchew, pietruszka, por, cebula, śmietana 18%, masło, mąka pszenna, sól, pieprz, ryż, natka pietruszki)

Gulasz wieprzowy (150g) 331 kcal.

(szynka wieprzowa, cebula, czosnek, mąka pszenna, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, mieszanka przypraw).

Kasza jęczmienna z soczewicą (200g) 221 kcal.

Buraczki ćwikłowe (100g) 61 kcal.

Kompot śliwkowo-jabłkowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 2, 6

 

25.04.2025 – piątek

Zupa pomidorowa z makaronem (250g) 136 kcal.

(porcje drobiowe, marchew, pietruszka, por, cebula, mąka pszenna, sól, pieprz, makaron, natka pietruszki)

Jajko w sosie chrzanowym (150g) 198 kcal.

(jajko, mąka pszenna, chrzan, cebula, masło, śmietana, sól, pieprz).

Ziemniaki (200g) 150 kcal.

Surówka z marchwi i jabłek (100g) 28 kcal.

(marchew, jabłko, olej).

Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 2, 6

 

 

 

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne

7. Orzechy

8. Seler i produkty pochodne