Zespół Szkolno-Przedszkolny

 JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY 

26-01.03.2024

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

26.02.2024 Poniedziałek

Pieczywo, masło, pasta twarogowa z tuńczykiem, pomidor, ogórek kiszony, kawa z mlekiem / herbata z cytryną

Marchewka

Alergeny: 1, 3, 6

Zupa krupnik 250g, spaghetti z mięsem i warzywami 150g, kompot jabłkowo-porzeczkowy 200g

Alergeny: 1, 2, 6

Batonik „Kunder Country”

 

 

 

Alergeny: 1, 6

27.02.2024 Wtorek

Płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo, masło, miód naturalny, herbata owocowa

Owoc

 

Alergeny: 1, 6

Zupa jarzynowa z lanym ciastem 250g, nuggetsy drobiowe 60g, ziemniaki 150g, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy 200g

Alergeny: 1, 2, 6

Chałka drożdżowa z masłem i dżemem owocowym

Alergeny: 1, 2, 6

28.02.2024 Środa

Pieczywo, masło, ser żółty, papryka, sałata zielona, kakao / herbata z cytryną

Owoc

 

Alergeny: 1, 6

Rosół z makaronem 250g, fasolka po bretońsku 150g, pieczywo 20g, kompot śliwkowo-jabłkowy 200g

Alergeny: 1, 2, 6

Mini drożdżówka

 

 

Alergeny: 1, 2, 6

 

29.02.2024 Czwartek

Pieczywo, masło, pasztet drobiowo-wieprzowy, pomidor, sałata zielona, herbata z cytryną

Owoc

 

Alergeny: 1, 2, 6

Zupa ogórkowa z ryżem 250g, ryba smażona 60g, ziemniaki 150g, surówka z czerwonej kapusty 60g, kompot śliwkowo-jabłkowy 200g

Alergeny: 1, 2, 3, 6

Budyń waniliowy z musem owocowym

 

Alergeny: 1, 6

 

01.03.2024 Piątek

Zupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami, pieczywo, masło, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek, kawa z mlekiem / herbata z cytryną

Owoc

Alergeny: 1, 2, 6

Zupa pieczarkowa z ryżem 250g, pierogi leniwe ze słonecznikiem 150g, kompot wieloowocowy 200g

Alergeny: 1, 2, 6

Ciasteczka wielozbożowe

Alergeny: 1

 

  

 

 Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne

7. Orzechy 

8. Seler i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS SZKOŁA PODSTAWOWA 

 

26.02.2024 – poniedziałek

Zupa krupnik z warzywami (250g) 108 kcal.

(kości wieprzowe, marchew, pietruszka, por, cebula, kasza jęczmienna, śmietana 18%, sól, pieprz, natka pietruszki).

Spaghetti z mięsem, warzywami i serem żółtym (300g) 540 kcal.

(makaron spaghetti, szynka wieprzowa, marchew, groszek zielony, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, pomidory, warzywa suszone, mąka pszenna, masło, sól, pieprz, papryka, oregano, bazylia, ser żółty).

Kompot jabłkowo-porzeczkowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 2, 6

 

27.02.2024 – wtorek

Zupa jarzynowa z lanym ciastem (250g) 129 kcal.

(porcje rosołowe, marchew, pietruszka, por, cebula, kalafior, fasola szparagowa, śmietana 18%, sól, pieprz, natka pietruszki).

Nuggetsy drobiowe (100g) 242 kcal.

Ziemniaki (200g) 150 kcal.

Surówka z białej kapusty (100g) 36 kcal.

(kapusta biała, marchewka, jabłko, majonez, musztarda. śmietana).

Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 2, 6

 

28.02.2024 – środa

Rosół z makaronem (250g) 155 kcal.

(porcje drobiowe, rosołowe wołowe, marchew, pietruszka, por, seler, cebula, sól, pieprz, zielona pietruszka, makaron).

Fasolka po bretońsku (250g) 293 kcal, pieczywo (40g) 88 kcal.

(fasola, kiełbasa, boczek, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, warzywa suszone, mąka pszenna, masło, sól, pieprz, papryka, majeranek).

Mini drożdżówka (30g) 95 kcal.

Kompot śliwkowo-jabłkowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 2, 6

 

29.02.2024 – czwartek

Zupa ogórkowa z ryżem (250g) 119 kcal.

(porcje drobiowe, przecier ogórkowy, marchew, pietruszka, por, cebula, śmietana 18%, masło, mąka pszenna, sól, pieprz, ryż, natka pietruszki)

Ryba smażona (100g) 181 kcal.

(filet rybny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, przyprawy do ryb).

Ziemniaki (200g) 150 kcal.

Surówka z czerwonej kapusty (100g) 74 kcal.

(kapusta czerwona, marchew, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier).

Kompot śliwkowo-jabłkowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 2, 3, 6

 

01.03.2024 – piątek

Zupa pieczarkowa z ryżem (250g) 124 kcal.

(porcje rosołowe, marchew, pietruszka, pieczarki, por, fasolka szparagowa, ryż, śmietana 18%, mąka pszenna, warzywa suszone, sól, pieprz, natka pietruszki)

Pieorogi leniwe z masłem i słonecznikiem (150g) 439 kcal.

Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.

 

Alergeny: 1, 2, 6

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne

7. Orzechy

8. Seler i produkty pochodne