Zespół Szkolno-Przedszkolny

 

JADŁOSPIS SZKOŁA PODSTAWOWA

21-25.09.2020

  

JADŁOSPIS

 

 21.09.2020 – poniedziałek

Zupa z grochu omielanego z soczewicą (250g) 187 kcal, pieczywo (40g) 88 kcal.

(porcje drobiowe, groch omielany, soczewica, marchew, pietruszka, por, cebula, śmietana 18%, masło, sól, pieprz, zielona pietruszka).

Pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie (150g) 290 kcal.

(mięso drobiowe, mięso wieprzowe, jaja, cebula, czosnek, bułka pszenna, mąka pszenna, sól, pieprz, śmietana 18%, mieszanka przypraw).

Kasza jęczmienna z soczewicą (200g) 221 kcal.

Ogórki kiszone (50g) 6 kcal.

Herbata owocowa (200g) 42 kcal.

Alergeny: 1, 2, 6

 

22.09.2020 – wtorek

Zupa meksykańska z ziemniakami (250g) 161 kcal.

(mięso wieprzowe mielone, ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, fasola, kukurydza, przecier pomidorowy, ziele angielskie, chili, sól, pieprz, olej, mieszanka przypraw).

Ryż na sypko (200g) 333 kcal.

Jabłka prażone (150g) 102 kcal.

Batonik „7 zbóż” (30g) 116 kcal

Kompot winogronowo-jabłkowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 6

 

23.09.2020 – środa

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (250g) 185 kcal.

(porcje drobiowe, dynia, szpinak, marchew, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, śmietana 18%, sól, pieprz, groszek ptysiowy, natka pietruszki)

Makaron z serem (250g) 276 kcal.

(makaron włoski, twaróg półtłusty, masło, olej, sól)

Jabłko (150g) 51 kcal.

Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.

(śliwki, truskawki, wiśnie).

Alergeny: 1, 2, 6

 

24.09.2020 – czwartek

Zupa jarzynowa z lanym ciastem (250g) 129 kcal.

(porcje drobiowe, marchew, pietruszka, por, cebula, fasola szparagowa, groszek zielony, kalafior, śmietana 18%, sól, pieprz, natka pietruszki).

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (150g) 186 kcal.

(filet z kurczaka, cebula, marchew, papryka, pomidory, ananas, pietruszka, mąka ziemniaczana, masło, śmietana 18%, sól, pieprz, mieszanka przypraw).

Ryż na sypko (200g) 333 kcal.

Mizeria (100g) 33 kcal.

(ogórki, śmietana, sól)

Kompot śliwkowo-porzeczkowy (200g) 124 kcal.

Alergeny: 1, 2,6

 

25.09.2020 – piątek

Zupa krupnik z warzywami (250g) 108 kcal.

(porcje drobiowe, marchew, pietruszka, por, pieczarki, cebula, fasola szparagowa, kasza jęczmienna, śmietana 18%, sól, pieprz, natka pietruszki).

Ryba smażona (150g) 181 kcal.

(filet rybny, jaja, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, przyprawy do ryb).

Ziemniaki (200g) 150 kcal.

Surówka z kapusty czerwonej (100g) 74 kcal.

(kapusta czerwona, marchew, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier).

Kompot wieloowocowy (200g) 124 kcal.

(śliwki, truskawki, wiśnie).

Alergeny: 1, 2, 3, 6

 

Alergeny: 1, 2, 3, 6

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne

7. Orzechy

8. Seler i produkty pochodne


 

JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

21-25.09.2020

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Zmiany

21.09.2020 Poniedziałek

Zupa mleczna z makaronem, pieczywo, masło, miód naturalny, herbata owocowa

Owoc

Alergeny: 1, 2, 6

Zupa z grochu omielonego 250g, pieczywo 20g, pulpety drobiowo-wieprzowe z kaszą jęczmienną i soczewicą 150g, ogórki kiszone 60g, herbata owocowa 200g

Alergeny: 1, 2, 3

Mus owocowy

 Alergeny: -

 

22.09.2020 Wtorek

Pieczywo, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao/ herbata z cytryną

Owoc

Alergeny: 1, 6

Zupa meksykańska 250g, ryż z jabłkami 150g, kompot wingronowo-jabłkowy 200g

Alergeny: 1, 6 

Batonik „7 zbóż”

 Alergeny: 1

 

 

23.09.2020  Środa

Pieczywo, masło, pasztet drobiowo-wieprzowy, pomidor, herbata z cytryną

Owoc

 Alergeny: 1, 6

 

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym 250g, makaron z serem 150g, kompot wieloowocowy 200g

Alergeny: 1, 2, 6

Budyń śmietankowy

 Alergeny: 1, 6

 

 

24.09.2020  Czwartek

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i rodzynkami, pieczywo, masło, szynka wieprzowa, rzodkiewka, herbata owocowa

Marchewka

Alergeny: 1, 6

Zupa jarzynowa z lanym ciastem 250g, kurczak w sosie słodko-kwaśnym 60g, ryż na sypko 150g, mizeria 60g, kompot śliwkowo-porzeczkowy 200g

 Alergeny: 1, 2, 6

Chrupki ryżowe w polewie malinowej

Alergeny: 6

 

 

25.09.2020

Piątek

Jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo, masło, pomidor, herbata z cytryną

Owoc

 Alergeny: 1, 2, 6

Krupnik z warzywami 250g, ryba smażona 60g, ziemniaki 150g, surówka z czerwonej kapusty 60g, kompot wieloowocowy 200g

Alergeny: 1, 2, 3, 6 

Serek „Bio”

 Alergeny: 6

 

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten

2. Jaja i produkty pochodne

3. Ryby i produkty pochodne

4. Orzeszki ziemne (arachidowe)

5. Soja i produkty pochodne

6. Mleko i produkty pochodne

7. Orzechy

8. Seler i produkty pochodne